De perfecte tuinklussen voor juni

De perfecte tuinklussen voor juni

Het is nu officieel zomer en met het zonnige weer is juni de ideale maand om je handen uit de mouwen te steken in de tuin. In deze blogpost delen we enkele tuinklussen die perfect passen bij deze tijd van het jaar. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, deze klussen kan iedereen aanpakken om de tuin te laten stralen!

Onkruidbestrijding en mulchen

We hebben het al eerder gezegd maar mulchen is ideaal voor deze tijd van het jaar. Trek eerst het onkruid uit de grond en zorg ervoor dat je de wortels volledig verwijdert om terugkeer te voorkomen. Vervolgens is het een goed idee om een laag mulch aan te brengen rond je planten. Mulch helpt niet alleen bij het onderdrukken van onkruidgroei, maar houdt ook de bodem vochtig en beschermt tegen extreme temperaturen.

Onderhoud van gazon en gras

Juni is ook een uitstekende tijd om je gazon te verzorgen en te onderhouden. Maai het gras regelmatig, maar zorg ervoor dat je niet te kort maait, omdat dit de wortelgroei kan belemmeren en het gras vatbaarder kan maken voor droogte. Verwijder onkruid uit het gazon en geef het regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Wil je wat extra’s doen? Geef je grasmat dan ook nog wat extra voeding met organische mest. Zo is het gazon nog beter bestemd tegen hitte en droogte. Bovendien herstelt het daardoor sneller.

Planten en zaaien

Last but not least is juni een geweldige tijd om nieuwe zomerbloeiers toe te voegen aan je tuin. Kies voor zomerbloeiers zoals zonnebloemen, lavendel, dahlia’s en petunia’s om je buitenruimte op te fleuren. Zaai ook groenten en kruiden zoals tomaten, courgettes, basilicum en munt om te genieten van verse oogsten later in het seizoen. Zorg ervoor dat je de planten regelmatig water geeft en ze de juiste zon- en bodemomstandigheden biedt.

Met welke klus ga jij als eerste aan de slag?

Deze post delen:

Facebook