Het is voorjaar, tijd om te verticuteren!

Het is voorjaar, tijd om te verticuteren!

Zeg vaarwel tegen mos en onkruid en hallo tegen een weelderig groen gazon! Het is tijd om te verticuteren en je gazon nieuw leven in te blazen.

Verticuteren is een belangrijk aspect van gazononderhoud dat vaak wordt overgeslagen. Dit proces helpt bij het verbeteren van de gezondheid van je grasmat door het verwijderen van dood gras, mos en onkruid dat de groei van gezond gras belemmert.

Wat is verticuteren?

Verticuteren is een proces waarbij sneden worden gemaakt in de grasmat. Hierbij wordt dood gras, mos en onkruid verwijderd wat ervoor zorgt dat lucht, water en voedingsstoffen beter bij de wortels van het gras kunnen komen. Hierdoor kan gezond gras beter groeien en wordt de algehele gezondheid van het gazon verbeterd. Het voorjaar is hier de ideale tijd voor!

Hoe verticuteer je jouw gazon?

Het is belangrijk om het gazon goed voor te bereiden voordat je begint met verticuteren. Maai het gras op een laag niveau om ervoor te zorgen dat het kort is voordat je gaat verticuteren. Dit zorgt ervoor dat de verticuteermachine of de prikrol/hark de sneden goed kan maken.

Vervolgens kan de verticuteermachine worden gebruikt om de sneden in de grasmat te maken. Ga je zelf aan de slag? Dat kan het ook worden gedaan met een prikrol of een hark. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat om te voorkomen dat de wortels van het gezonde gras worden beschadigd.

Na het verticuteren kan het dode gras, mos en onkruid worden opgeruimd. Strooi vervolgens drainzand of dressgrond over de grasmat en hark dit in de gaatjes. Op kale plekken strooit u graszaad dat u vervolgens in de gaatjes harkt en aandrukt met een rol of plank.  

Drainzand, dressgrond en graszaad bestel je gemakkelijk via onze webshop!

 

Deze post delen:

Facebook