Veenvrije potgrond: een duurzame keuze voor tuinliefhebbers

Veenvrije potgrond: een duurzame keuze voor tuinliefhebbers

Als tuinliefhebber is het belangrijk om te weten wat je in de grond stopt. Veel potgrond bevat namelijk veen of turf, wat afkomstig is van hoogveenmoerassen. Het winnen van veen uit veengebieden is echter schadelijk voor het milieu en kan bijdragen aan het verlies van biodiversiteit en klimaatverandering.

In Nederland zijn stappen genomen om het gebruik van turf terug te dringen met als doel om in 2030 zakken potgrond voor 85% uit hernieuwbare grondstoffen te laten bestaan. Daarom werken wij samen met onze leveranciers om een hoogwaardig product aan te bieden zonder veen of turf. Maar wat is veenvrije potgrond eigenlijk en wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele potgrond met turf?

Wat is veenvrije potgrond?

Traditionele potgrond bevat vaak turf als belangrijk ingrediënt. Turf wordt gewonnen uit veenmoerassen, wat een proces is dat schadelijk is voor het milieu omdat het leidt tot de vernietiging van waardevolle veengebieden. Veenvrije potgrond is een alternatieve optie waarbij geen turf wordt gebruikt. In plaats daarvan wordt veenmos vervangen door duurzamere materialen zoals kokosnootvezels, houtsnippers of compost.

Waarom zou je kiezen voor veenvrije potgrond?

Door te kiezen voor veenvrije potgrond draag je bij aan het behoud van waardevolle natuurgebieden en maak je een duurzamere keuze. Daarnaast biedt veenvrije potgrond ook voordelen voor de planten in jouw tuin. Deze potgrond is namelijk rijk aan voedingsstoffen en bevat vaak kokosvezel of houtvezel als alternatief voor veen. Dit zorgt voor een betere bodemstructuur en een betere drainage, waardoor planten beter kunnen groeien.

Wil je na het lezen van deze blog aan de slag met veenvrije potgrond? Bestel het dan snel en gemakkelijk via onze webshop. De veenvrije potgrond in ons assortiment is samengesteld uit circulaire grondstoffen met hoofdbestanddelen als biovezel, compost en houtvezel. Deze samenstelling zorgt voor een luchtige structuur waardoor de wortels van de plant zich optimaal kunnen ontwikkelen. De combinatie met Lavameel zorgt voor een betere weerstand tegen ziekten en plagen.

Je bestelt onze veenvrije potgrond hier.

Deze post delen:

Facebook