Tips voor het planten van bloembollen

Tips voor het planten van bloembollen

De herfst is het perfecte moment om vooruit te kijken naar een prachtige lente. Iets wat je nu in het najaar namelijk al kunt doen is het planten van voorjaarsbloeiende bloembollen. Daarom profiteer je deze maand bij Nederhof zand en grond van onze bollenactie: bij een besteding vanaf 150 euro aan producten ontvang je een zakje bloembollen én een handig plantschopje cadeau!

Met een beetje zorg en aandacht in het najaar, zul je beloond worden met mooi bloeiende bloembollen in de lente. Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen de bloembollen optimaal te planten:

  1. Kies gezonde bloembollen

Kies stevige en gezonde bloembollen. Vermijd bollen die er gerimpeld of beschadigd uitzien. Een gezonde bol voelt stevig aan en heeft een gladde, onbeschadigde schil.

  1. Plant in de herfst

Het planten van voorjaarsbloeiende bloembollen gebeurt het beste in de herfst. Dit geeft de bollen voldoende tijd om wortels te ontwikkelen voordat de winter aanbreekt. Zorg ervoor dat je plant voordat de vorst toeslaat.

  1. Kies de beste plek

Bloembollen doen het goed op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om rotting van de bollen te voorkomen.

  1. Bereid de grond voor

Maak de grond goed los tot ongeveer 15 cm diep. Hierdoor krijgen de wortels voldoende ruimte om te groeien en kunnen ze gemakkelijk voedingsstoffen opnemen.

  1. Bepaal hoe diep je de bollen plant

Neem 2x de hoogte van de bloembol om te bepalen hoe diep je deze moet planten. Met deze diepte worden de bollen goed beschermd tegen de kou, maar hebben ze ook voldoende ruimte om te groeien.

  1. Punt omhoog

Plaats de bol in het gat met het puntje omhoog gericht. Oefen niet te veel druk uit om beschadiging te voorkomen.

  1. Laat voldoende ruimte tussen de bollen

Grote bollen moeten ongeveer 7-20 cm uit elkaar worden geplant, terwijl kleinere bollen op ongeveer 3-7 cm afstand van elkaar moeten liggen. Dit geeft de bollen genoeg ruimte om zich te ontwikkelen tot prachtige bloemen.

  1. Vergeet geen water te geven

Vul het gat met aarde en geef de bollen royaal water. Hierdoor worden ze goed vastgezet in de grond en beginnen ze hun groeiproces.

Met deze eenvoudige stappen ben je goed op weg naar een kleurrijke lentetuin. Dus bestel jouw producten in onze webshop en ga aan de slag in de tuin! 🌷🌼🌸

Deze post delen:

Facebook